Biografi


Namn Maria Sahar Segerholm
Född 14 december 1989 i Jönköping
Make Per Segerholm
Barn Emilia & Elvin Segerholm
Mamma Ulrica Heidari
Pappa Amir Heidari
Syskon
Daniel, Lisa och Sandra

Yrke Föräldraledig från socionomstudier, sångerska
Motto Gud ger dig stora drömmar för att du ska växa i dem!

 

Diskografi 

I need to know. 2008. Talking Music.


Biografi

Maria Sahar är född och uppvuxen i Jönköping.

Hon är singer/songwriter och skriver kristen soulinfluerad musik på både engelska, svenska och persiska. Hennes huvudinstrument är sång, men hon kan även spela piano och lite gitarr.


Maria Sahar har alltid älskat musik. Redan i mycket tidig ålder satt hon och klinkade på pianot och sjöng på egna melodier. Hon har sedan barnsben sjungit solo i många olika sammanhang såsom skolavslutningar, musikalen Psaltis (finns på CD) och Klingande Julkort.

Sista året på högstadiet blev hon tilldelad skolans musikstipendie. På gymnasiet gick hon estet-musik programmet på Per Brahegymnasiet.

Eftersom Maria Sahars pappa kommer från Iran har hon haft möjlighet att sjunga på kristna iranska konferenser i olika länder. Ett par av hennes uppträdanden visas flitigt på en kristen iransk kanal på parabol TV, som visas runt om i världen. Hennes längtan är att de persiska sångerna ska få beröra många människor, både de som lever i förtrycket i Iran, men även utflyttade iranier. Maria Sahar pratade flytande persiska när hon var mycket liten, men tyvärr är hennes språk betydligt mer begränsat idag. Trots det har hon en liten repertoar persiska låtar.

Sista terminen på gymnasiet valde Maria Sahar att på egen hand spela in en skiva som projektarbete. Resultatet blev hennes debut CD, I need to know.
All musik och alla texter är gjorda av henne själv, och de är bara ett axplock av alla de låtar hon gjort.


Så säger hon själv

Min passion är kärleken till Jesus Kristus. Den passionen driver mitt musicerande även i svåra perioder av livet. Guds kärlek är till för alla, och den är gränslös! Jag vill sprida det glada budskapet, till jordens yttersta gräns, genom min musik!